maandag 17 augustus 2015

De FCCS commissie is op zoek naar versterking!

Momenteel bestaat de FCCS-commissie uit vijf enthousiaste leden die verantwoordelijk zijn voor de NVIC-FCCS cursus, de tweedaagse intensieve en praktijkgerichte cursus die 12 keer per jaar gegeven wordt in de skills center van OSG-VvAA te Houten en Mets Center te Bilthoven.

Het afgelopen jaar hebben wij weer ruim 500 jonge en beginnende arts-assistenten en arts-assistenten in opleiding het internationaal erkende FCCS certificaat mogen overhandigen.

 

NVIC-FCCS cursus

De cursus is ontwikkeld door de Society of Critical Care Medicine (SCCM) in de USA en wordt wereldwijd gegeven. De cursus wordt gegeven door geregistreerde intensivisten en bestaat uit een Engelstalig cursusboek, een pre-test, plenaire voordrachten, skill stations en een examen.

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een officieel FCCS-certificaat. De cursus is een combinatie van plenair onderwijs met korte presentaties en gelegenheid voor discussie en veel tijd voor workshops en vaardigheidstrainingen in kleine groepen.

 

FCCS commissie

De FCCS commissie draagt zorg voor de kwaliteit van de FCCS cursus en streeft naar een continue optimalisering van de presentaties en skills waarmee de FCCS instructeurs werken.

We vergaderen maximaal vier keer per jaar op een centrale locatie. Jaarlijks organiseert de FCCS commissie de Terugkomdag voor de FCCS instructeurs en Course Directors.

Interesse?

Ben je intensivist en heb je belangstelling voor deelname aan de FCCS commissie?
Meld je dan aan bij secretariaat@nvic.nl .

Stuur  een korte e-mail met motivatie, achtergrond en uitleg over je didactische ervaring.
Wat we verwachten is enthousiasme en inzet!

Kijk voor meer informatie over de FCCS cursus: http://fccs.nl/algemeen